o nas
Tako kot moj oče, sem tudi jaz od malih nog vpet v gostinstvo. Priznam, včasih je težko, ampak, ko vidim zadovoljstvo strank, je trud poplačan.
Nejc Rekar
Naša zgodba, naši začetki
Naša zgodovina sega v daljnje leto 1958, ko sta ata Ivan in mama Cilka v Dupljah na Gorenjskem začela s svojo prvo gostinsko dejavnostjo.Po treh letih sta odprla prvo gostilno na zdajšnji lokaciji. To je bila preprosta domača gostilna, kjer sta svojim gostom nudila domačo hrano, kot so krvavice, pečenice, suhe salame, suhe klobase, zaseka, žolca, jetrca, možgani z jajcem in še bi lahko naštevali.
Začetki bili težki in da je gostilna danes taka kot je, je vloženo ogromno truda in neprespanih noči. Ata Ivan je vso hrano za goste pridelal sam. Mnogokrat je bilo treba tudi ponoči narediti koline.
Trud je bil nagrajen, saj je kmalu gostilna postala znana in so jo poleg domačih gasilcev, policije in delavcev iz okoliških tovarn začeli obiskovati tudi takratni visoki funkcionarji in gostje iz okoliških krajev.
S pomočjo članov družine se je glas o gostilni hitro širil.
Oče Janez se še danes nostalgično spominja, kako je kot otrok po šolskih obveznostih pomagal v gostilni in stregel goste, kljub temu da je takrat komaj videl čez mizo. Leta 1990 sta z ženo Nado prevzela vodenje gostilne in precej razširila ponudbo. Danes naša gostilna poleg tradicionalne hrane, ki sta jo pripravljala stara starša, nudi tudi vse vrste zrezkov, brezmesne jedi, morske jedi in divjačino.
Sodobni pristop s pridihom tradicije
Tako kot moj oče, sem tudi sam od malih nog vpleten v gostinstvo, vodenje gostilne pa sem prevzel leta 2018. Poleg nenehnega razvoja v koraku s sodobnimi kulinaričnimi trendi, si prizadevam ohranjati kakovost na najvišjem nivoju in domačnost naše hiše. Poleg sodobnih jedi bomo zato tudi v prihodnje ohranjali in nudili tisto pravo, pristno tradicionalno hrano. Skozi vse leto tako nudimo jedi na žlico, žgance, njoke, štruklje, krokete … vse seveda pripravljamo sami.
Naše glavno vodilo je kakovostno pripravljena hrana, zato nam lokalni kmetje dostavljajo večino sestavin (repa, zelje, krompir, jajca, moka …) za predelavo le-teh v odlične jedi, ki razvajajo vaše brbončice. Slovenskega porekla je tudi večji del mesa, divjačine in rib. V naši ponudbi najdete domače pite, cake popse in brownie, čokoladni mousse, sladko fantazijo, panna cotto … Zelo radi se pohvalimo z našimi domačimi pitami, ki so znane daleč naokoli in ravno naše sladice so nam odprle pot v nove dejavnosti – naša domača pekarna je zrasla in razvila se je blagovna znamka Domače pite.
Dejavnost, ki nam je odprla vrata v svet, pa je catering. Danes omogočamo storitve cateringa na najvišjem nivoju za najzahtevnejše stranke. Protokolarni, poslovni in zasebni dogodki, poroke, zabave in praznovanja – catering pripravljamo za skupine od 20 pa vse do 800 gostov, ki jih po vsej Sloveniji razvajamo z našimi vedno odličnimi storitvami.
Naša zgodba je danes torej že izjemno kompleksna, kljub temu pa naše vodilo ostaja enostavno: kakovostna hrana in prijazna postrežba ostajajo v osrčju naših prizadevanj. To živim sam in to živijo tudi vsi, vpeti v zgodbo naše gostilne. Veseli me, da naši gostje to cenijo in se k nam vračajo, naši medsebojni odnosi pa presegajo poslovne okvirje in z veseljem jih pozdravim: dobrodošli ponovno v naši hiši, prijatelji.
Nejc Rekar