Naša zgodba, naši začetki

Naša zgodovina sega v daljnje leto 1958, ko sta ata Ivan in mama Cilka v Dupljah na Gorenjskem začela s svojo prvo gostinsko dejavnostjo. Po treh letih sta odprla prvo gostilno na zdajšnji lokaciji. To je bila preprosta domača gostilna, kjer sta svojim gostom nudila domačo hrano, kot so krvavice, pečenice, suhe salame, suhe klobase, zaseka, žolca, jetrca, možgani z jajcem in še bi lahko naštevali.

Kot pri marsikomu, so tudi pri njima začetki bili težki. Da je gostilna danes taka kot je, je vloženo ogromno truda in neprespanih noči. Ata Ivan je vso hrano za goste pridelal sam. Mnogokrat je bilo treba tudi ponoči narediti koline. Trud je bil nagrajen, saj je kmalu gostilna postala znana in so jo poleg domačih gasilcev, policije in delavcev iz okoliških tovarn začeli obiskovati tudi takratni visoki funkcionarji in gostje iz okoliških krajev.

S pomočjo članov družine se je glas o gostilni hitro širil.

Oče Janez se še danes nostalgično spominja, kako je kot otrok po šolskih obveznostih pomagal v gostilni in stregel goste, kljub temu da je takrat komaj videl čez mizo. Leta 1990 sta z ženo Nado prevzela vodenje gostilne. Takrat sta tudi precej razširila ponudbo hrane za goste. Danes naša gostilna poleg tradicionalne hrane, ki sta jo pripravljala stara starša, nudi tudi vse vrste zrezkov, brezmesne jedi, morske jedi, divjačino ter eksotično hrano, kot so žabji kraki. Nudimo tudi jedi po naročilu.

Tako kot moj, oče sem tudi jaz od malih nog vpleten v gostinstvo. Priznati moram, da velikokrat pridejo težki časi, veliko je preizkušenj, vendar vem, da je na koncu z zadovoljstvom stranke ves trud poplačan in takrat si rečem »SPLAČALO SE JE.«

Leta 2018 je prišel čas, da se moja starša spočijeta in tako sta vodstvo gostilne prepustila meni. Kljub vsem spremembam na področju kulinarike, se bom trudil še naprej obdržati domačnost naše hiše, saj bomo še vedno poleg modernih jedi nudili tisto pravo, pristno tradicionalno hrano. Skozi celo leto so vam na voljo jedi na žlico, žganci, njoki, štruklji, kroketi ... ki jih seveda pripravljamo sami. Naše glavno vodilo je kakovostno pridelana hrana, zato nam lokalni kmetje dostavljajo večino sestavin (repa, zelje, krompir, jajca, moka …) za predelavo le-teh v odlične jedi, ki razvajajo vaše brbončice. Prav tako je tudi večji del mesa, divjačine in rib slovenskega porekla.

Omeniti moram še posebno ponudbo, in sicer Black Angus govedino.

Kot se spodobi za dobro gostilno, tudi pri nas ne manjka sladic. V naši ponudbi najdete domače pite, čokoladni mousse, sladko fantazijo, panna cotto, ... Zelo radi se pohvalimo z našimi domačimi pitami, ki so poznane daleč naokoli.

S srčnim delom vedno pride uspeh!
Nejc Rekar

Domace Pite LOGO 022
Domače pite Rekar

Posebna ponudba

Black angus govedina

zar
to top button